Korenčkovi mafini

sreda, 16. marec 2011

V nedeljo smo se sladkali s sveže pečenimi korenčkovimi mafini, ki smo jih spekli z domačim korenjem.



Da se vam ob pogledu na fotografijo ne bodo preveč cedile sline, vam zaupamo še recept.

Korenčkovi mafini

Sestavine:

400 g naribanega korenja
3 jajca
300 g sladkorja
2 dl olja
300 g moke
1 pecilni prašek
ščep soli
1,5 dl mleka

Postopek izdelave:

Korenje očistimo in naribamo. Rumenjake in beljake ločimo in beljake stepemo v trd sneg. Posebaj zmešamo rumenjake, sladkor, olje, moko s pecilnim praškom, sol, naribano korenje in mleko. Na koncu na rahlo primešamo še beljakov sneg.
Maso damo v pladenj za mafine in pečemo pri 170 stopinjah C v ventilatorski pečici približno 35 minut.

Namigi:

V pladenj za mafine ne smemo dati preveč mase, ker masa pri peki naraste. Če nimamo pladnja za mafine, lahko maso vlijemo tudi v kakšen drug pladenj in kasneje narežemo.
Mafini so pečeni, ko se zobotrebca, ki ga zabodemo v mafin, ne drži testo. Na sredini so, ko so še vroči, še zmeraj malo mokri. Tako testo nastane, ko pečemo s korenjem ali jabolki.

Pa dober tek!

1 komentarji:

Zala Fister pravi ...

Hvala Živa ;)Jaz bi pod namig dodala bi še to, sama sem jih namreč pekla predolgo:

Prav je, da so na sredini "pocasti", tako je z vsemi testi, v katere vmešavamo nastrgano korenje ali jabolka. Pečeni so, ko se testo ne prime zobotrebca.
Dober tek!

Objavite komentar