Regrat je ena izmed prvih svežih spomladanskih dobrot, ki se po dolgi zimi znajde v naših skledah. Vsako leto komaj pričakamo skledo regrata z dodatki.
Je prava spomladanska vitaminska bomba in čistilna kura za telo. Zakaj je tako, si boste lahko prebrali v eni izmed naslednjih objav.
Eno izmed prvih skled smo ujeli v objektiv, da se bodo še vam cedile sline.
Nabiranje na njivi in travniku.
Regrat pri nabiranju očistimo slabih listov in zemlje, nato pa splaknemo z vodo. Ker vemo, kje regrat nabiramo in ker pri nas ni veliko avtomobilov in onesnaženja, se s pranjem regrata ne zamudimo prav dolgo.
Svetujemo vam, da dobro izberete mesto nabiranja regrata, če ga ne najdete, se pa pripeljite k nam na obisk. Ogledali si boste kmetijo in se prepričali o tem, zakaj je ekološko in partnersko kmetovanje pomembno ter nabrali svež domač regrat;).
Opran regrat čaka na uporabo.
Našo regratovo solato najraje pripravimo tako, da regrat narežemo na približno 2 cm dolge kose. Zmešamo ga z domačim krompirjem in jajci. Zabelimo še z bučnim oljem, soljo in kisom in najboljše spomladansko kosilo je na mizi.
Spomladansko regratovo kosilo.
Kako pa vi najraje jeste regrat?
Regrat v solati
ponedeljek, 28. marec 2011
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
1 komentarji:
Mmmm, dobro izgleda. :) Po mojem okusu sicer ne bi dajal nič soli, pač pa dvojno količino kisa. ;)
Objavite komentar